martes, 13 de enero de 2009

Informacions debat de Seminari

Debat educació per la ciutadania

Dades a tenir en comte:

www.xtec.cat: Aquesta assignatura té per objectiu promoure el desenvolupament dels valors democràtics, afavorir el coneixement dels drets humans, l’educació per la pau i la solidaritat; impulsant la participació i el compromís dels joves en la societat.

www.pagina26.com: El Consell d’Educació volia que l’assignatura es fes en anglès, per a fomentar l’anglès que molts estudis diuen que l’estat espanyol és un dels pitjors països en nivell d’aquesta llengua.


Possibles arguments a favor:

www.uv.es/soespe/EducacionsCiutadania.htm: Es busca promoure una necessitat bàsica de la societat actual, que és la de la convivència en democràcia. Això es creu perquè hi ha estudis i investigacions que han mostrat l’escassa formació dels educadors professionals en aquesta matèria.

Web dels Joves Socialistes Espanyols: L’educació és un dret constitucional bàsic, que els poders públics han de garantir per a construir una societat social i econòmicament avançada (justa i lliure).
Aquesta assignatura pretén transmetre una valors que afavoreixen la llibertat personal, la responsabilitat, la ciutadania democràtica, la solidaritat, la tolerància, la igualtat, el respecte i la justícia. Es vol a més, preparar els joves per a la participació en la vida econòmica, social i cultural, amb actitud crítica i responsable.

http://socialistas-botanico.blogia.com: Però aquesta societat cada dia és més complexa i plural, i és bo per evitar racismes fomentar la solidaritat i el respecte entre els joves, que són el present i futur de la societat.
És una assignatura recomanada per l’Unió europea, que té governs tan de dretes, com d’esquerres.


Arguments en contra:

www.uv.es/soespe/EducacionsCiutadania.htm: Aquesta assignatura si no és ensenyada per experts en termes de filosofia i/o història, no podrà ser de forma adequada.

http://socialistas-botanico.blogia.com: María José Ruiz: L’església i els sectors de la dreta espanyola identifiquen l’assignatura amb l’ideari polític socialista. Diuen que fomentant aquesta tolerància per a tot estem trencant els esquemes de família tradicional i implantant models com podria ser el d’una família homosexual.


Web dels Joves Socialistes Espanyols: Les protestes en contra de que aquesta assignatura acabi dintre del programa escolar són fetes per els sectors eclesiàstics i per els més conservadors.

www.fundaciopersona.org: Antoni Bosch: Com a catòlic considera que l’assignatura manipularà la consciència dels seus fills i no explicarà una educació en que la figura de déu tingui importància, sinó ben al contrari, un ensenyament laic.

www.20minutos.es: Rouco Varela: l’Estat no pot introduir una assignatura obligatòria que tingui per objectiu la formació moral dels alumnes. Perquè els pares dels nens són qui han d’escollir si els seus fills han de rebre una formació religiosa i moral d’acord amb les seves conviccions. Aquesta assignatura, per les seves característiques xoca amb el dret a la llibertat d’ensenyança dels pares.

A més, aquesta assignatura és anticonstitucional, perquè no tolera el dret a la llibertat religiosa i de l’ensenyança.

http://servicios.ceu.es/manifiesto/manifiesto.aspx: El “Manifest contra l’assignatura Educació per la Ciutadania” diu: Es moral, intel·lectual i políticament inadmissible l’assignatura perquè suposa l’adoctrinament obligatori per els nens i adolescents. A més, està incitant a un enfrontament amb certs poders de l’estat.

Amb aquesta assignatura es busca inculcar una ideologia, amb elements com:
a) Busca excloure la cultura catòlica (els seus valors) i augmentar la participació en política, però inculcant el socialisme.
b) Busca canviar la idea de família i persona (acceptant matrimonis homosexuals i veient l’home com un ésser sense ànima).

Actua contra l’article 27 de la Constitució que diu: “Los poderes políticos garantizan el derecho que asiste a los padres que sus hijos reciban la formación religiosa y moral que esté de acuerdo con sus propias convicciones”. Això es pot veure perquè destruiran moralment i intel·lectualment als nens, ja que no els permeten tenir una educació religiosa.


Artur

No hay comentarios: