martes, 9 de diciembre de 2008

Conferència de la mestra Anna Pérez sobre els blocs

El passat 12 de novembre va haver-hi una conferencia sobre “els blocs a l’escola” i fora d’ella. Va ser duta a terme per Anna Pérez, mestre de l’escola CEIP Drassanes.
Al llarg de tota la conferència va parlar sobre la forta rellevància que tenen les noves tecnologies dins de l’educació, i que els alumnes (pares i professors també, malgrat hi hagi controvèrsies) estan molt interessats en treballar amb ordinadors. Aquí s’ha creat un debat sobre si els ordinadors acabaran substituint els mestres, ja que hi ha programes com el Bloc o Jclic (que estem trebailant a classe), etc..
La conferència ha sigut molt interessant i no s’ha fet pesada, ja que treballava molt amb el factor visual amb un power point i ensenyant-nos diferents experiències fetes per nens.
Un dels problemes que ha remarcat, és que sovint trobem professors que en saben menys d’informàtica que els nens, i això fa que no puguin tenir un ensenyament adequat al seu nivell. A més, no els estem ensenyant amb varietat de programes, i això és negatiu degut a l’immens món que hi ha a la xarxa (hi ha programes com el google, wiki, jclic, etc...
Centrant-nos en els blocs, fomentarem la seva creativitat si treballen a partir d’aquest programa (com bé es va veure a la conferència, amb diferents vídeos que ens van mostrar). Un altre programa que també està bé a part del bloc és el web 2.0, que també pot ser molt interactiu entre els alumnes i entre escoles, perquè no hem d’oblidar que amb el bloc poden treballar conjuntament entre escoles, o entre professors (Anna Pérez ens va dir que amb l’experiència pròpia ha conegut i s’ha ajudat amb altres mestres a partir del que escriuen al flog).
Com a futur mestre no em preocupa molt la teoria de que els ordinadors substituiran els mestres, ja que hi ha coses en que les màquines no poden accedir. Pel que fa a la conferència, estic molt content d’haver-hi assistit, però el que més em va impactar és un seguit de vídeos que ens ensenyava fets per nens. Cal dir que no estem parlant d’una cosa teòrica, sinó que la pròpia conferenciant ja està treballant ampliant els coneixements electrònics dels nens.
El bloc és una eina de treball, més enllà del que pugi semblar, ajuda a mestres i alumnes.

No hay comentarios: